Llibre de la Selva
11:08 | Author: Alba

Realment "El Llibre de la Selva" és una de les històries que componen "El llibre de les Terres Verges", on Kipling fa referència, entre uns altres, a Kotick, la foca blanca, i a Rikki-Tikki-Tavi, la mangosta mataserpientes. Aquest llibre, que va ser font d'inspiració para Baden-Powell, fundador dels boy-scouts, per a fundar en 1912 la unitat més petita dels scouts (els llobatons), ens parla de la forma de veure la vida i el sentit que se li vol donar.


En el Llibre de la Selva apareixen tots aquells personatges que ens trobem en la vida real, com Baloo l'ós(que és el nostre mestre, el nostre tutor), Bagheera la pantera (el nostre millor amic que sempre està quan se li necessita), Tabaqui el chacal (el adulador i pilota), Akela, etc. En la vida real, igual que Mowgli, protagonista d'aquesta història, van trobar situacions difícils, que cal saber solucionar, i això és el que Kipling pretén fer-nos entendre, i més recordant l'època en la qual escriu aquest llibre, que Anglaterra no feia molt temps que estava en guerra amb els boers, a Sud-àfrica, i aguantava rebel·lions en l'Índia.


No hi ha dubte que aquest autor és tremendament victorià, una prova d'això és que Akela, el cap de la Rajada de llops, es trobava al capdamunt, i els altres al seu al voltant, en un escalafó més baix. Però la història, bé interpretada (i no fastiguejada per Walt Disney), és estupenda. Recomano aquest llibre sense cap dubte.


Una salutació, i com dirien en el llibre ...Bona caça!.
This entry was posted on 11:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarios: