Holden Caudield
2:09 | Author: Alba

Holden Caulfield
és un personatge fictici creat per J. D. Salinger. Holden és el protagonista adolescent de disset anys de la novel·la de 1951, El guardián entre el centeno; però, també apareix en altres obres literàries de l'autor.



Físicament, Holden és alt. Té cabells grisos en la part dreta del seu cap. Aquestes dues qualitats contribuïxen que Holden sembli més vell del que és, però la seva forma d'actuar contradiu aquesta impressió. Una de les qualitats més notables d'aquest personatge és la seva capacitat per a detectar les qualitats més ridícules de les persones. Qualitats com el narcisisme, hipocresia i superficialitat engloben el concepte de ridícul de Holden i aquest és molt bo descobrint tals qualitats en les persones. Això també serveix per a augmentar el cinisme i desconfiança de Holden cap a les altres persones. Es pot notar que, a pesar de l'enorme desdeny de Holden cap a aquestes qualitats, aquest exhibeix les qualitats que menysprea, fent-lo, en certa manera, un personatge tràgic.


Cauldfield és el segon de quatre fills, amb dos germans, D. B. i Allie (qui mor en "El Guardià entre el Sègol"), i una germana, Phoebe. Els seus pares no es nomenen en les obres de Salinger. Nascut en una vida de privilegi, Caulfield mira des del món elit que ocupa. Qüestiona el valor de les classes i de la societat i, de vegades, sembla oposar-se als convencionalismes pel bé de l'oposició. És considerat ser el precursor, per així dir-lo, del model del 'home jove furiós'.







This entry was posted on 2:09 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarios: